• Imprimeix

Comença el període d’acreditacions per accedir al centre de difusió de dades de les eleccions del 21D

El centre s’instal·larà al Pavelló 8 de Fira de Barcelona (recinte Gran Via). El termini perquè els mitjans trametin les seves sol·licituds finalitzarà el 14 de desembre, i les acreditacions es podran recollir els dies 20 i 21. El proper dijous, 30 de novembre, s’organitzarà una visita de producció al recinte per informar sobre les opcions tècniques, logístiques i de localització que estaran a l’abast dels mitjans.

28/11/2017 17:11
Fotografia de la grafia de les eleccions 21D

Avui dimarts s’obre el període d’acreditacions per als mitjans que vulguin cobrir les eleccions del 21 de desembre des del centre de difusió de dades habilitat pel departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda. A diferència de les anteriors eleccions al Parlament de Catalunya, en aquest cas el centre s’ubicarà al Pavelló 8 de Fira de Barcelona, al recinte Gran Via (carrer del Foc, 45).

 

Formularis per acreditar mitjans i especificar necessitats tècniques

Els mitjans que vulguin accedir al centre de difusió de dades hauran d’emplenar els formularis disponibles a la Sala de Premsa del web institucional de les eleccions:

(http://www.parlament2017.cat/ca/sala-premsa/acreditacions-premsa/index.html)

 

A l’apartat d’Acreditacions de Premsa, trobaran un formulari general d’acreditació de mitjans (en format excel), un segon formulari per especificar necessitats tècniques (en format web) i un contacte per reservar amb antelació els menús del càtering, en cas que es vulgui utilitzar aquest servei. 

 

a. Formulari excel d’acreditació de mitjans

El formulari d’acreditació en format excel s’haurà de descarregar, emplenar i enviar a l’adreça de correu electrònic mediaeleccions@gencat.cat. A banda del formulari, caldrà adjuntar una fotografia de cadascuna de les persones que sol·licitin l’acreditació, que haurà de tenir format JPG i ocupar un màxim de 500 Kb. El nom de l’arxiu fotogràfic haurà de ser el DNI o passaport de la persona que vulgui acreditar-se.

Un cop tramès el formulari, els mitjans rebran un correu per confirmar que la seva sol·licitud s’ha tramitat correctament. Les sol·licituds es podran formalitzar fins al 14 de desembre.

Les acreditacions es recolliran a l’espai que s’habilitarà amb aquesta finalitat al Pavelló 8 de Fira de Barcelona el dia 20 de desembre (de 10h a 20h) i el mateix dia de les eleccions (des de les 8h fins a l’inici de la darrera roda de premsa programada). Els mitjans que no hagin formalitzat les acreditacions abans del 14 de desembre les hauran de tramitar directament els dies 20 i 21 de desembre, al mateix espai d’acreditació del Pavelló 8.

b. Formulari web d’especificitats tècniques

Els mitjans podran trametre les seves necessitats tècniques (reserva d’espai per a càmeres, acreditació d’unitats mòbils, reserva de platós, etc.) a través del formulari web disponible a http://www.parlament2017.cat/ca/sala-premsa/acreditacions-premsa/index.html, que s’haurà d’emplenar i enviar abans del dimecres 20 de desembre, a les 18 hores. Els espais s’adjudicaran per ordre cronològic a mesura que vagin arribant les sol·licituds.

c. Reserva del servei de càtering

Atès que l’oferta de restaurants al voltant del centre de difusió de dades és limitada, el dia de les eleccions s’habilitarà una àrea de càtering que funcionarà durant tot el dia. És recomanable reservar prèviament els menús (esmorzar, dinar, sopar) a través de l’adreça reserves@sagardi.com o del telèfon 679 20 20 40.

 

Visita prèvia per al personal tècnic dels mitjans

El proper dijous, 30 de novembre (10.30 hores), s’organitzarà una visita al centre de difusió de dades per informar al personal tècnic dels mitjans sobre els recursos logístics i de localització que tindran al seu abast. Es tracta d’una reunió de caràcter exclusivament tècnic i orientada només a aspectes de producció.  

 

Recursos tècnics i logístics disponibles al centre de difusió de dades

a. Periodistes acreditats

Tots els periodistes acreditats podran accedir a la sala de premsa del centre, que disposarà de connexió wi-fi i taules amb punts de xarxa per als aparells electrònics. S’habilitarà un pàrquing de pagament per als professionals que es desplacin amb vehicle propi.

Per motius de seguretat, per accedir al centre serà imprescindible mostrar tant l’acreditació com el DNI (o passaport). Només amb l’acreditació NO es podrà accedir a centre.

 

b. Ràdios

El centre de difusió de dades comptarà amb racks per a la distribució d’àudio analògic mitjançant els connectors XLR3 mascle instal·lats. Els mitjans que necessitin una línia XDSI han de sol.licitar l’alta a Telefònica. La data límit per a la instal·lació serà el dimarts 19 de desembre, a les 21h.

c. Televisions

Els equips ENG disposaran de tarimes per captar imatges a l’auditori del centre, i també hi haurà tarimes amb espai addicional per fer stand-ups. Comptaran amb connectors XLR3 mascle amb el senyal d’àudio analògic de la sala i un punt de corrent amb una potència màxima de 1.000W. Dins de l’auditori hi haurà una limitació de l’ús de focus d’un total de 500W per evitar ombres a l’escenari i no excedir el consum de la instal·lació.

S’oferirà senyal institucional de televisió durant les compareixences, que es distribuirà de la manera següent: 

  • Satèl·lit: es farà arribar el senyal institucional de televisió via satèl·lit EUTELSAT i HISPASAT, amb qualitat HD
  • Vídeo en streaming: es donaran els codis per inserir als webs dels mitjans el visor per al senyal institucional
  • Torre de Collserola: es farà arribar el senyal institucional de televisió a la torre de Collserola per a la seva distribució
  • Torre España a Madrid. Els mitjans que ho necessitin poden demanar a Torre España la baixada de senyal institucional de televisió (aquest servei té un cost que caldrà consultar directament amb Cellnex).

Durant les compareixences s’emetrà un senyal net de grafismes. Fora de les compareixences hi haurà dades amb grafisme.

d. Platós interiors

Es posarà a disposició dels mitjans cinc platós de TV de 4mx4m a l’interior de l’auditori. Cada plató disposarà d’un punt de corrent amb una potència màxima de 3.000W. Els mitjans que vulguin reservar un d’aquests platós (que seran compartits amb altres mitjans en funció dels horaris) ho hauran de sol·licitar a través del formulari web de necessitats tècniques.

e. Espais exteriors

El departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda ha reservat l’espai situat davant del centre de difusió de dades (c/Foc, 45) per tal que els mitjans puguin instal·lar-hi platós exteriors. Atès que es tracta d’un espai limitat, els mitjans que desitgin fer una reserva hauran de contactar directament amb el departament (93 316 22 72).

f. Unitats mòbils / ràdio enllaç

El centre disposa d’una àrea d’estacionament per a unitats mòbils o ràdio enllaços, que s’haurà de reservar a través del formulari web de necessitats tècniques. Atès que l’àrea d’estacionament està dins d’una zona de protecció acústica, hi haurà una limitació de so de 60 decibels per als generadors.

Les unitats mòbils disposaran del senyal institucional en format SD – SDI i HD amb àudio imbricat. Els mitjans hauran de disposar d’equipament de fibra òptica per traslladar el senyal des de l’interior de l’auditori a la unitat mòbil. En el cas del format SD-SDI, el cable haurà de medir 130 metres i en el cas del format HD, 150 metres. Es podrà tirar cablatge i fer proves entre les unitats mòbils i l’interior de l’auditori fins dimecres 20 de desembre, a les 18 hores. Cada mitjà es responsabilitzarà de la seguretat de les seves unitats mòbils.

g. Repositori de dades

Els mitjans tindran accés directe a totes les dades, igual que en les darreres eleccions al Parlament. Es faran les proves específiques la setmana anterior a la jornada electoral. Més endavant es concretarà  el dia exacte i s’enviaran instruccions sobre com cal demanar l'accés a les dades i com es pot accedir al repositori.

 

RECORDATORI DE TERMINIS

Visita per al personal tècnic

Dijous, 30 de novembre (10.30h)

Instal·lació d’equip XDSI a l’auditori

Dimarts, 19 de desembre (21h)

Límit enviament formulari excel d’acreditacions

 

Dijous, 14 de desembre

Límit enviament formulari web d’especificitats tècniques

Dimecres, 20 de desembre (18h)

Instal·lació de cablatge des de les unitats mòbils a l’auditori

20 de desembre, a les 18 hores