• Imprimeix

La Generalitat treu a subhasta 47 immobles, en 46 lots, procedents d’herències intestades

El paquet que es posa a la venda inclou 15 immobles a la ciutat de Barcelona i la resta a altres poblacions. Es farà una subhasta a l’alça i els interessats podran presentar ofertes fins al 15 de juny de 2018.

09/05/2018 11:05
Fotografia de la façana de l'edifici de Carles III, 46-48

Gran Via de Carles III, 46-48

El Departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda ha convocat la subhasta pública d’un total de 47 immobles, en 46 lots, procedents d’herències intestades. Tret d’un pis a Vinaròs, la resta estan situats en diverses poblacions de Catalunya. Concretament, n’hi ha 15 a la ciutat de Barcelona, 5 a Valls, 2 a Àger, Tordera, l’Hospitalet de Llobregat i Masquefa i 1 a Artesa de Segre, Breda, Castelldans, Castelldefels, Granollers, Molins de Rei, Pallejà, Santa Coloma de Gramenet, Segur de Calafell, Tarragona, Tàrrega. Tremp, El Vendrell i Vila-rodona.   

D’acord amb l’anunci que publica avui el DOGC, les propietats que avui es posen a la venda estan distribuïdes en 46 lots separats, un dels quals està format per dos immobles. Els interessats a licitar per algun dels lots de la subhasta, tenen temps fins al proper 15 de juny per presentar les seves ofertes, en sobre tancat, a la Direcció General del Patrimoni de la Generalitat. L’obertura dels sobres es farà el 5 de juliol del 2018, a les 10 h en un acte obert al públic, on els licitadors podran millorar les seves ofertes a mà alçada. 

La Direcció General del Patrimoni ha habilitat un telèfon d’informació i una adreça de correu electrònic per a les persones interessades a visitar algun dels immobles que estan a la venda. A més, les característiques tècniques de totes les finques es poden consultar al web del departament (economia.gencat.cat/herencies). 

Per participar a la subhasta s’ha de dipositar, amb caràcter previ, a la Caixa General de Dipòsits del Departament de la Vicepresidència d’Economia i Hisenda l’import de la garantia del preu de sortida de cada immoble, que s’estableix al plec de condicions d’aquesta subhasta.

 

Un mínim de 4’9 milions destinats a entitats socials i culturals

Amb la venda de tots els lots, la Generalitat preveu obtenir un mínim de 4.981.900 d’euros, que pot ser millorat a l’alça. D’acord amb la legislació vigent que regula les herències intestades, els imports obtinguts s’hauran de destinar a establiments d’assistència social o a institucions culturals preferentment del municipi o la comarca d’on tenia la darrera residència el causant. 

La Junta d’Herències, un òrgan col·legiat del qual formen part la Generalitat i les associacions municipalistes que representen a totes les corporacions locals, serà l’encarregada, un cop l’herència estigui totalment liquidada, d’establir els criteris per a l’efectiva distribució dels imports, mitjançant les corresponents convocatòries públiques, a les entitats interessades que hi puguin participar com a beneficiàries.