• Imprimeix

El 31% dels centres escolars de secundària de Catalunya reben tallers d’Educació Financera durant el curs 2017-2018

El vicepresident, Pere Aragonès, assegura que cal seguir apostant per la cultura financera i avança que l’any vinent es reeditarà el programa. La 6a edició d’EFEC tanca amb la participació de més de 17.000 alumnes d’ESO de 359 centres escolars de Catalunya. El programa també ha arribat a 47 centres d’adults, on s’han impartit tallers a un total de 1.731 alumnes.

19/06/2018 17:06
Fotografia del vicepresident Aragonès, durant el seu parlament a EFEC

La 6a edició del programa d’Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC) impulsat per l’Institut d’Estudis Financers conjuntament amb els departaments de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i d’Ensenyament, ha tancat el curs amb la participació d’un total de 17.000 alumnes d’ESO de 359 centres escolars d’educació secundària, i 1.731 alumnes de 47 centres d’adults.

Aquestes dades es van fer públiques durant l’acte de cloenda celebrat ahir al vespre a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, a Barcelona, que va estar presidit pel vicepresident de la Generalitat de Catalunya i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, i conduït per la periodista Núria Riquelme.

Durant la seva intervenció, el vicepresident va subratllar que “és essencial que hi hagi un substrat bàsic de cultura financera entre la ciutadania”, que “s’ha de poder impartir des de les escoles del país”. En aquest sentit, va assegurar que cal seguir apostant per la formació financera i va anunciar una nova edició del programa. “L’any que ve hi tornarem i arribarem als 100.000 alumnes que hauran rebut formació financera al llarg d’aquests anys” va pronosticar.

L’acte va ser inaugurat pel director general de l’Institut d’Estudis Financers, Josep Soler, que va voler destacar l’èxit del programa i va agrair la predisposició de la Generalitat de Catalunya, de les entitats col·laboradores i dels voluntaris per tirar-lo endavant. “Aquest projecte mobilitza més de 600 voluntaris durant vuit mesos, és quelcom extraordinari” va assegurar Soler. Per contra, Soler va voler destacar que l’edició d’enguany ha comptat amb un voluntari de prestigi menys: “El vicepresident Junqueras va ser un voluntari d’excepció al programa que havia donat rellevància, força i consistència al projecte. Esperem que l’any que ve hi pugui tornar a ser”, va sentenciar Soler. El director general de l’IEF va voler acabar la intervenció destacant lescompetències que ofereix el projecte als joves en matèria financera. “Adquirir competències bàsiques en finances personals permet als joves adquirir l’autonomia suficient”, va cloure Soler. 

La jornada de cloenda també va comptar amb la intervenció del sub-director general d’ordenació curricular del departament d’Ensenyament, Aleix Gabarró, de representants de les escoles participants i de voluntaris del programa. Finalment, l’acte va servir per realitzar l’entrega de premis del 3r concurs d’infografies del programa, realitzades pels alumnes participants al programa. Els premis van ser atorgats a alumnes de l’Institut Can Puig de Sant Pere de Ribes, de la Fundació Llor de Sant Boi de Llobregat i de l’Escola Maristes d’Igualada.

L'Institut d'Estudis Financers (IEF) és una entitat de referència en la formació i divulgació bancària i financera, creada per les entitats de crèdit espanyoles més rellevants i per la Generalitat de Catalunya, per tal d'afavorir la competitivitat, l'eficiència i la internacionalització del sector financer, així com la promoció de noves iniciatives.